Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"korona party"

Dodik otkrio kako će biti “kažnjen” ministar Košarac

New Project (9)

SNSD je povrijeđen činjenicom da je Staša Košarac bio na tom jednom skupu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je ova stranka utvrdila političku odgovornost ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staše Košarca zbog prisustva privatnoj proslavi u Sarajevu u vrijeme epidemije koronavirusa, te da je upućen prijedlog Disciplinskoj komisiji stranke da on ne može biti kandidat ni na jednoj listi u naredna dva izborna ciklusa.

Kako se i očekivalo, od smjene Košarca neće biti ništa.

“SNSD je povrijeđen činjenicom da je Staša Košarac bio na tom jednom skupu. Politička odgovornost je već utvrđena. Mi smo to uputili na našu Disciplinsku komisiju sa prijedlogom da gospodin Košarac ispred SNSD-a ne može da bude kandidat ni na jednoj listi u dva naredna kruga izbora”, kazao je Dodik.

“Što se tiče njegove sitiuacije, statusa ministra, svi znaju da najveći pritisak ne dolazi iz javnosti RS, ako izuzmemo opoziciju. Ono što je delikatno jeste da ako njega sada smijenijemo, nismo sigurno da možemo dobiti adekvatnu zamjenu za njega, tragamo za načinom na koji bi to mogli da provedemo, na neki način u istom trenutku”, poručio je Dodik i dodao:

“Vidjećemo, Staša Košarac je učinio neke dobre stvari, on je uradio sve što je bila politika SNSD-a, ali ne protiv Hrvata i Bošnjaka. O tome kako ćemo dalje, vidjećemo u narednom periodu”, poručio je Dodik.

Podsjećamo, ministar Košaraca bio je jedan od 19 učesnika skandaloznog “korona partyja” u Sarajevu, u vrijeme dok je običnim građanima zabranjeno mnogo šta, pogotovo okupljanje. Dodik je nakon što je skandal dospio u javnost poručio da je Košarac svojim potezom “završio što se tiče politike naše partije”.