Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Savez “časti” premijerligaše sa milion KM

29/06/2015

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) i predstojeće sezone pomoći će klubovima Premijer lige BiH koje će osloboditi plaćanja kotizacije, ali i službenih lica utakmica.

“Uz kotizaciju koja je ranije koštala 12.000 maraka, učesnici Premije lige BiH ni naredne sezone neće plaćati službena lica utakmica, čime će svaki od 16 klubova uštedjeti cirka po 60.000 maraka. U konačnici ukupna suma kojom ćemo pomoći klubovima u narednoj sezoni iz vlastitih, ali i sredstava sponzora lige BH Telecoma blizu je milion maraka, odnosno 960.000 KM”, istakao je za Anadolu Agency (AA) Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje N/F BiH, dodavši:

“Svakom od klubova uoči početka prvenstva podijelit ćemo i po 50 lopti Brazuka, renomiranog proizvođača Adidasa. Brazuka će biti i oficijelna lopta bh. šampionata u sezoni 2015/16. Takmičenje pokušavamo unaprijediti iz godinu u godinu i prema reakcijama i iz samih klubova u tome, sa velikim zadovoljstvom mogu potvrditi, i uspijevamo”.

Na dan žrijebanja rasporeda utakmica Premijer lige BiH 10. jula čelnici N/FS BiH održat će i sastanak sa predstavnicima klubova gdje će ih još jednom upoznati sa pravima i obavezama iz ugovora sa generalnim sponzorom takmičenja BH Telecomom, kako “ne bi bilo prostora za različita tumačenja odredbi”.

“Žrijeb rasporeda utakmica bit će vjerovatno poludirigovan jer klubovi iz istih mjesta imaju pravo poslati administraciji Saveza zahtjev da igraju u različitim terminima domaće utakmica u odnosu na gradske rivale kako je to slučaj bio i u minulim sezonama. Imat ćemo i niz seminara pred start prvenstva da bismo se posebno pripremili za sve izazove iz sigurnosnog aspekta organizacije mečeva. Poduzet ćemo i dodatne korake oko regularnosti, obzirom da znamo da je pred nama kompleksna sezona na kraju koje će šest klubova ispasti u niži rang zbog smanjenja sa 16 na 12 timova u Premijer ligi BiH od iduće takmičarske godine”, kazao je Pilav za Anadolu Agency.

Predstojeća sezona u Premijer ligi BiH počinje 25. jula, a u jesenjem dijelu šampionata bit će odigrano 18 kola. Pauzi između dva dijela prvenstva trajat će kraće nego li ranijih godina zato što će proljetna polusezona startovati 27. februara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.