Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savez će priznati Sindikat profesionalnih fudbalera BiH

derbi_kosevo

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) priznat će Sindikat profesionalnih fudbalera BiH kao svog ravnopravnog partnera i klubova kod razgovora o pitanjima koja se odnose na status igrač, saopšteno je iz N/FS BiH nakon jučerašnjeg sastanka u Sarajevu održanog povodom evropskog socijalnog dijaloga među interesnim grupama u fudbalu.

“Na sastanku su analizirani trenutna situacija u pogledu sadržaja standardnog ugovora igrača profesionalca, sistem odlučivanja kod rješavanja sporova na relaciji klub-igrač, te sveukupna saradnja među interesnim grupama u nogometu u BiH”, istakli su iz N/FS BiH, te kako prenosi Anadolu Agency (AA), naglasili:

“Zaključeno je da postoji dobra saradnja klubova i N/FS BiH po svim pitanjima. SPF BiH će biti priznat kao ravnopravan partner N/FS BiH i klubova kod razgovora o pitanjima koja se odnose na status igrača. Dijalog će biti intenziviran u narednom periodu, u cilju usklađivanja obrasca ugovora igrača profesionalca sa minimalnim zahtjevima UEFA-e i evropskih partnera, te će biti formirane i odgovarajuće Radne grupe. N/FS BiH će, u saradnji sa UEFA-om, izvršiti usklađivanje svih normativnih akata, koji se odnose na ovu oblast”.

Na sastanku su učestvovali predstavnici N/FS BiH, UEFA-e, ECA-a (Evropska klupska asocijacija), EPFL-a (Udruženje evropskih profesionalnih liga), FIFPro (Udruženje igrača), klubova Premijer lige BiH koji su članovi ECA-a (Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg), te Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.