Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savez odredio sudije za 23. kolo PLBiH: Topalović ponovo sudi Sarajevu, Musa odmara

sudija
Foto: N1/ Arhiva

Program počinje u subotu od 13 sati susretom izemđu Sloge Doboj i Tuzla Cityja, glavni arbitar ovog meča bit će naš Irfan Peljto

Predstojećeg vikenda igraju se mečevi 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a tako su određena i službena lica za mečeve.

Tri susreta igraju se u subotu, dok su tri na rasporedu u nedjelju. Imalo je Sarajevo mnogo primjedbi na suđenje Matea Muse u četvrtfinalu Kupa naše zemlje protiv Borca, a sada je odlučeno kako će Musa odmarati ovo kolo.

No, počnimo redom:

Program počinje u subotu od 13 sati susretom izemđu Sloge Doboj i Tuzla Cityja, glavni arbitar ovog meča bit će naš Irfan Peljto. Pomoćnici će mu biti Davor Beljo iz Mostara i Nebojša Žugić iz Banjaluke.

Od 16 sati igra se derbi između Zrinjskog i Željezničara, a ovaj meč sudit će Darko Gedžić iz Brčkog. Pomoćnici će mu biti Arnel Novalić iz Doboj Istoka i Bojan Makarić iz Bijeljine.

Meč Sarajeva i GOŠK-a sudit će Sabrija Topalović, a sigurno je da će dijeljenje pravde i ovoga puta biti pod velikom lupom. Njegovi pomoćnici bit će Hasan Nanić iz Bužima i Mirza Demir Demir iz Kaknja.

U nedjelju program otvaraju Posušje i Široki Brijeg, a glavni arbitar ovog susreta bit će Ermin Sivac iz Zenice, dok će njegovi pomoćnici biti Dženan Milić i Marko Zelenika.

Borac pred svojim navijačima ima “zicer”, a dočekat će fenjeraša Zvijezdu 09. Glavni arbitar ovog susreta bit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, dok će mu pomagati Emir Zahiragić iz Sararjeva, te Goran Ilinčić iz Prijedora.

Ovo kolo će zaključiti Velež i Igman, a pravdu na ovom susretu dijelit će Dragan Petrović iz Banjaluke, dok će njegovi pomoćnici biti Sreten Udovičić iz Prijedora i Edin Redživić iz Sarajeva.