Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savez sabotirao svečanost Sindikata fudbalera

kristalnih 11 (1)

Na sinoćnoj svečanosti “Kristalnih 11” na kojoj su u organizaciji Sindikata fudbalera u BiH proglašeni najbolji bh. igrači u prošloj sezoni, kao i najbolji tim, nisu se pojavili reprezentativci BiH, čiji je dolazak bio najavljen.

U sali hotela Hills na Ilidži koja je bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta, proglašeni su najbolji fudbaleri BiH u prošloj sezoni, a među njima su bili i reprezentativci BiH Edin Džeko, Miroslav Stevanović, Haris Duljević, te golman Kenan Pirić.

No, niti jedan od njih nije primio svoju nagradu, iako su iz Saveza i iz stručnog štaba organizatorima bili obećali da će reprezentativci dobiti dozvolu da prisustvuju uručenju nagrada.

Zašto su čelni ljudi Saveza odlučili sabotirati ovakvu jednu svečanost, nikome od prisutnih nije bilo jasno. Naravno, zabrana je adresirana na selektora BiH Mehmeda Baždarevića, koji je također bio obećao da će prisustvovati svečanosti, no jasno je da je odluku o nepojavljivanju reprezentativaca donio vrh Saveza iz samo njima znanih razloga.

Treba spomenuti da je nekoliko dana ranije i NSBiH organizirao sličnu manifestaciju na kojoj su nagrade podijeljene po principu “svakome po nešto”, i najvjerovatnije se radi o pokušaju da se minimizira bilo kakva slična manifestacija, makar ona bila organizovana i od strane udruženje koje štiti prava nogometaša u BiH.No, organizatori su poručili kako nemaju namjeru odustati, niti od svoje permanentne zadaće,a to je zaštita prava fudbalera, niti od organizacije sličnih manifestacija koje su u ostalim zemljama podržane i od strane nacionalnih saveza.

Kapiten nogometne reprezentacije Edin Džeko video linkom zahvalio se na dodijeljenoj nagradi i podržao rad Sindikata fudbalera u BiH, koji je za kratko vrijeme napravio odličan posao i stekao povjerenje svih nogometaša u BiH. U ime našeg kapitena nagradu za najboljeg bh. nogometaša prošle sezone primio je njegov otac Midhat Džeko.

Kristalnih 11: Odabran najbolji tim nogometne Premijer lige BiH (FOTO)