Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilal Šuman danas okuplja reprezentativce, slijede ključni mečevi

bilal suman

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u hotelu Hills na Ilidži i početi pripreme za posljednja dva ogleda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj. Naše najbolje rukometaše očekuju mečevi protiv Španije (14. juna u Sarajevu) i Austrije (17. juna u Beču), a uz samo jednu pobjedu, naš tim je bio osigurao plasman u Hrvatsku naredne godine.

Doduše, u slučaju pobjede protiv Španije, bh. timu je potrebno da Austrija ne pobijedi Finsku u gostima. Ukoliko Austrija slavi, a i mi, onda će nam u Beču trebati bod da se plasiramo na Euro. U slučaju da Austrija pobijedi, a mi remiziramo ili izgubimo, onda će nam u posljednjem kolu odgovarati samo pobjeda.

Selektor Bilal Šuman svoje će izabranike okupiti danas do 17 sati. Nikola Prce i Marko Tarabochia dolaze u sutra, dok će Mirsad Terzić biti slobodan do četvrtka navečer, jer je igrao na Final fouru Lige prvaka. Osim pomenute trojke, u klubovima obaveza imaju Duško Čelica (Dobrogea Suda), Saša Marjanac (CSM Bucuresti), Benjamin Burić (Wetzlar), Srđan Predragović (Balingen), Marko Panić (Chambery), Senjamin Burić (Nantes) Muhamed Toromanović i Dejan Malinović (Creteil) i Kosta Savić (Selestat).