Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac

Schalke želi vratiti Kolašinca, ali postoji jedan veliki problem

kolasinac

Arsenal bi mogao pretrpiti ozbiljne promjene u narednom periodu, a upravo to žele iskoristiti u Schalkeu i Kolašinca vratiti na Veltins Arenu

Uvijek dobro obaviješteni njemački Sky Sports prenosi da u Schalkeu ozbiljno razmišljaju o vraćanju bosanskohercegovačkog reprezentativca Seada Kolašinca u svoje redove.

Kolašinac je od 2011. do 2017. godine nosio dres ekipe iz Gelzenkirhena, a onda je prešao u redove slavnog Arsenala. Tu je proveo tri godine, ali je postepeno ispao iz prvog tima, čestim smjenama trenera, kao i slabom igrom kompletne odbrane Topnika.

Arsenal bi mogao pretrpiti ozbiljne promjene u narednom periodu, a upravo to žele iskoristiti u Schalkeu i Kolašinca vratiti na Veltins Arenu.

Ipak, postoji jedan veliki problem za Schalke, a to je plata bh. fudbalera. Kolašinac je jedan od najplaćenijih igrača Topnika i nemoguće je da ga Schalke može isplatiti, pa čak ni polovicu onoga što dobija u Sjevernom Londonu.

Maksimalno što bi Schalke mogao izdvojiti jeste 2.5 miliona eura godišnje, ali se u ovom njemačkom klubu nadaju da bi mogla prevagnuti želja bh. fudbalera da se vrati u ovu zemlju.