Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši reprezentativac Njemačke

Schurrle završio karijeru u 29. godini: Nemam više potrebu za aplauzom

Andre Schurrle (1)

Schurrle je fudbalsku karijeru započeo kao podmladak Ludwigshafenera, a 2016. godine potpisao je za Dortmund, dok je ranije igrao i za Mainz, Bayer Leverkusen, Chelsea i Wolfsburg

Bivši fudbalski reprezentativac Njemačke i donedavni napadač Borussia Dortmunda Andre Schurrle (29) oprostio se od aktivnog igranja fudbala, javlja Anadolu Agency (AA).

“Želim vam reći da je okončana moja aktivna karijera. U svoje i u ime moje porodice želim zahvaliti svima koji su bili dio ovih fenomenalnih godina. Vaša podrška omogućila je sve. Radujem se novim izazovima”, napisao je Schurrle na zvaničnom Instagram profilu.

Schurrle je ranije u intervjuu za njemački “Der Spiegel” izjavio kako više ne uživa u fudbalu te kako je već duži period razmišljao o okončanju karijere.

“Nemam više potrebu za aplauzom”, rekao je Schurrle.

Schurrle je fudbalsku karijeru započeo kao podmladak Ludwigshafenera, a 2016. godine potpisao je za Dortmund, dok je ranije igrao i za Mainz, Bayer Leverkusen, Chelsea i Wolfsburg.

U sezoni 2018/2019. bio je na posudbi u Fulhamu, a ovu sezonu u Spartaku iz Moskve. Na klupskom nivou odigrao je 420 utakmica i postigao 110 golova.

Schurrle je za reprezentaciju Njemačke odigrao je 57 utakmica i postigao 22 gola. S reprezentacijom Njemačke bio je prvak svijeta na Mundijalu u Brazilu 2014. godine.