Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sedam dana za odluku o Džeki: Roma poslala ultimatum Cityju

dzeko city roma gazzetta1

Roma je poslala jasnu poruku Manchester Cityju; Ne idemo preko 20 miliona eura (uključujući i bonuse). Ako smatrate da je ponuda dobra, želimo odgovor u roku od sedam dana. Ukratko, to je ultimatum Britancima, piše jutros Gazzetta dello Sport.

Gazzetta piše kako je najnoviji potez Rome i poruka Edinu Džeki da ga klub želi. Prema istom izvoru, pozivajući se na Džekine stalne kontakte s Rominim Miralemom Pjanićem, bh. napadač je razočaran odugovlačenjem od strane njegovog aktuelnog kluba.

dzeko city roma gazzetta

Iako su mediji pisali o interesu za njegovu usluge od strane Arsenala, Porta, te njegovog bivšeg kluba Wolfsburga, Gazzetta tvrdi da Džeko želi u Rim. I to prije 10. avgusta kada City igra prvu utakmicu Premiershipa.

City je sada pod pritiskom s dvije strane, Rome i Džeke, piše Gazzetta, i u Rimu su veliki optimsti da će Bosanac stići na Olimpico u narednih deset dana.

Stigao Salah

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah (23) stigao je u Rim, gdje je jučer obavio liječničke preglede, nakon čega bi trebao potpisati ugovor s italijanskim prvoligašem Romom.

Egipćanina je u zračnoj luci Fiumicino iznenadilo dočekom oko 200 navijača Rome, a njegov bi transfer trebao biti službeno potvrđen danas.