Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Brzi i žestoki

Volkswagen vozila sama će izbjegavati sudare

31/07/2015

Volkswagen se pridružio nizu proizvođača automobila koji prije razvoja potpuno autonomnih vozila žele osigurati maksimalnu moguću sigurnost u prometu već sada. Dobar dio modela za 2016. godinu tako će donijeti barem (osnovne) sisteme  za izbjegavanje sudara.

Većina Golf, Jetta i Touareg modela će imati opciju Adaptive Cruise Control i sustav za hitno kočenje koji će zadaću odraditi u slučaju da vozač nije reagirao na vrijeme. Taj dio opreme će postati standardnim za Executive liniju modela CC i Touareg. Sistem  za upozoravanje napuštanja prometne trake će se pojaviti na modelima CC, Golf, Touareg, a tu je i Parking Assistance za Golf.

adaptive_cruise_control_acc_5092

ACC (Adaptive Cruise Control) koristit će sprijeda smješten radar kako bi održavao brzinu i udaljenost od vozila ispred. Front Assist sustav će poslužiti za upozoravanje vozača na kritične situacije u kojima je moguć sudar, a u slučaju nužde će samostalno aktivirati kočnice.

Veliki dio ovih sistema  je posebno najavljen za tržište SAD-a, no s obzirom na želje regulatore iz SAD-a i Evrope, oni će biti sve standardniji u vozilima. Ipak, na osnovnim verzijama vozila ovakvi sustavi još uvijek nedostaju te je potrebno izdvojiti značajnu svotu novca za nadogradnju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.