Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šehić potpisuje za legendarni klub u Seriji A?

sehic1

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić karijeru bi mogao nastaviti u Seriji A.

Nakon sjajnih nastupa za Qarabag u grupnoj fazi Lige prvaka, Šehić je postao interensantan velikom broju klubova iz liga petice, a kako prenose azerbejdžanski mediji, uskoro bi mogao potpisati za Parmu.

Legendarni italijanski klub se nakon izbacivanja u četvrti rang ekspresno vratio u Seriju A, pa je za očekivati da na Ennio Tardini stigne veliki broj pojačanja.

Šehiću u junu ističe ugovor sa Qarabagom i nema sumnje da ćemo bivšeg golmana Željezničara uskoro gledati u jednoj od najjačih liga na svijetu.

Šehić je u svojoj karijeri upisao 166 nastupa za prvaka Azerbejdžana, a za to vrijeme primio je svega 117 golova.

U prva tri kola ovogodišnje Lige prvaka Šehić je, prema zvaničnoj statistici UEFA-e, imao najviše odbrana od svih golmana u ovom elitnom takmičenju.

Na golu ”A” reprezentacije BiH stajao je u 10 mečeva. Od kako je selektor Robert Prosinečki, Šehić je branio u sve četiri utakmice bh. državnog tima, obzirom da na okupljanjima nije bilo Asmira Begovića. Begovića neće biti niti u test susretima s Crnom Gorom, 28. maja u Zenici, te Južnom Korejom 1. juna u Seoulu, pa će Šehić, gotovo je sigurno, opet biti među stativama gola BiH.