Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Belgije: Možda zamijenim deset igrača protiv Engleske

roberto-martinez45

Roberto Martinez, selektor fudbalske reprezentacije Belgije, najavio je da postoji mogućnost da za duel protiv Engleske promijeni čak deset igrača u početnoj postavi u odnosu na susret s Tunisom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon dvije pobjede protiv Paname i Tunisa u prva dva kola grupe G, Belgija i Engleska su osigurale plasman u osminu finala, pa će se u posljednjem duelu boriti za prvo mjesto na tabeli.

“Promjena svih igrača je jedna od opcija. Ako bih govorio o svakom igraču pojedinačno, mislim da svaki od njih zaslužuje da bude na Svjetskom prvenstvu. Zato je za mene još važnije da im pružim priliku i vidim kako će reagovati na terenu i koliko mogu doprinijeti reprezentaciji. Trenutno niko nema zagarantovano mjesto u timu, jer to je način na koji mi gledamo stvari”, istakao je Martinez.

Kapiten Vincent Kompany mogao bi se protiv Engleza vratiti u sastav, nakon što je propustio prve dvije utakmice Mundijala zbog povrede. Počeo je trenirati i konkurisaće za sastav.

No, zato je sigurno da u timu neće biti dva najbolja belgijska igrača u dosadašnjem toku SP, Romelua Lukakua i Edena Hazarda koji su pretrpjeli lakše povrede protiv Tunižana. Također, može se očekivati da neće igrati ni Kevin de Bruyne, Jan Vertonghen i Thomas Meunier koji imaju po jedan žuti karton.

“Važno je da se bavimo našim suspenzijama. Bilo bi veoma rizično i pravo kockanje da nam protiv Engleske igra bilo koji igrač koji ima žuti karton, jer ne želimo da bez bilo koga ostanemo za nokaut fazu”, jasan je Martinez.

Utakmicu trećeg kola grupe G Engleska i Belgija igraće 28. juna na stadionu u Kaliningradu s početkom u 20 sati.

Poredak grupe G: Engleska 6 bodova, Belgija 6, Tunis 0, Panama 0.