Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Hrvatske ne zna protiv koga su sinoć igrali

cacic

Nogometaši Hrvatske na Rujevici nisu uspjeli pobijediti Finsku (1:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Ekipa Ante Čačića zvižducima je ispraćena s travnjaka.

Hrvatska je povela golom Marija Mandžukića u 57. minuti, ali se potom povukla te bila kažnjena u 90. minuti.

Navijači su tražili Čačićev odlazak.

“Moja reakcija na to? Selektor je uvijek u žiži zanimanja kada rezultat nije adekvatan temelju koji Hrvatska ima”

Može li Hrvatska pobijediti Ukrajinu u posljednjem kolu?

“Mislim da se možemo izvući”, rekao je Čačić pred tv kamerama.

“Još sam vruć. Ne možemo biti zadovoljni. Veliki je žal, jer su se igrači jako potrošili, izgubili smo dva velika boda i iskompromitirali odlazak na SP. Plan je bio držati loptu i dolaziti u završnice brzim pasovima. Ne treba apostrofirati koliko smo imali problema prije utakmice. Neke izmjene su bile iznuđene. Neće nas u ovim kvalifikacijama, baš nas neće…”

Kako pišu hrvatski mediji, Čačić nije uspio objasniti kakav je bio plan igre za Fince, već je pogriješio i s kim su igrali.

“Island je zasluženo uzeo taj bod. Nismo zabili drugi gol. Primili smo gol iz naše lopte, bili smo prenervozni. Imamo iskusne igrače koji su morali smiriti igru…”

“Teško je svaki put ući malonogometno u šesnaest metara. Bio je plan da se traži lopta po podlozi. Radili smo to, pričali smo o tome. Trebali smo čuvati loptu, ali nismo. Dominirali su u skoku…”, pokušavao je Čačić analizirati igru Hrvatske.

Gdje je rješenje, igrači su depresivni?

“Moramo se usredotočiti. Moramo napraviti sve da se izvučemo. Treba vidjeti kakvi su refleksi na ovu utakmicu i kakvo je zdravstveno stanje”

Na pitanje postoje li uopće ideje u igri Hrvatske, Čačić je odgovorio:

“Vi to stalno potencirate… Pa zar ne vidite koliko nam igrača nedostaje. Napravili smo dobrih stvari, imali smo šuteva iz vani, neke prilike… Nema učinkovitosti u napadu, to je problem. Svi su dali sve od sebe. Najveći problem je završnica. Da smo tu mirniji, utakmice bi drugačije završavale”, smatra selektor.