Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Paname: Messi je “čudovište”

messi33

Hernan Dario Gomez, selektor fudbalske reprezentacije Paname, nazvao je Lionela Messija „čudovištem“, nakon što je jedan od najboljih fudbalera današnjice u dresu Argentine njegovom timu za pola sata koliko je proveo na terenu dao tri gola u pobjedi rezultatom 5:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Messi je susret protiv Paname počeo sa klupe, da bi ušao u igru u 61. minuti susreta drugog kola grupe „D“ Copa Americe. Za svega 19 minuta, u periodu od 68. do 87. minute, postigao je hat-trick i tako još jednom potvrdio da je zaista fenomenalan fudbaler.

„Prije nego što je Messi ušao na teren nije bilo prevelike razlike u igri. Messi je ‘čudovište’. Ako napravite grešku, a Messi je u blizini, platićete zbog toga. Igrali su sa deset igrača, kasnije su uveli njega na teren i to je bilo zastrašujuće. Argentina bi svakako pobijedila Panamu. Oni imaju reprezentaciju sa velikim igračima, a iza njih je velika istorija. Vidio sam dobre stvari u našoj igri u prvom poluvremenu. Međutim, kada smo u nastavku primili treći gol raspali smo se“, rekao je Gomez nakon utakmice koja je igana u Chicagu.

Argentina je ovom pobjedom ostala usamljena na vrhu grupe „D“ sa šest bodova. Slijede je Čile i Panama sa po tri, dok je Bolivija posljednja bez bodova. Copa America održava se u Sjedinjenim Američkim Državama od 3. do 26. juna.