Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selimović: Vincent Tan podržao Ješića, stručni štab i igrače

vincent tan111

Direktor Fudbalskog kluba Sarajevo Dino Selimović na današnjoj pres-konefrenciji, organiziranoj pred četvrtnalni revanš susret između Sarajeva i Slobode, koji se u utorak igra na Koševu, osvrnuo se na dešavanja u i oko FK Sarajevo posljednjih mjeseci.

On je naveo da je to uzrokovalo “jednu priličnio lošu atmosferu, ali da to neće poljuljati planove i akivnosti kluba”.

U tom smislu Selimović je kazao da je podršku klubu uputio i vlasnik Vincent Tan. On je pročitao pismo ovog Malezijca, koji jer izrazio bezrezervnu podršku treneru Miodragu Ješiću, stručnom štabu igračima i klubu u cjelini.

– Tan je u vezi s nama u posljednja tri dana. Upoznat je sa svim medijskim analizama. Prije nekoliko mjeseci Upravni odbor je detektirao da klub s 50 igrača pod ugovorom ima preveliki igrački kadar, kojeg klub ne može podržati finansijski. Da se nisu povukli neki potezi i aktivnosti Vincent Tan bi prestao s podrškom i finansiranjem FK Sarajevo. Trenutno je 36 igrača pod ugovorom, s puno većom zastupljenosti igrača iz Akademije – kazao je Selimović.

On je pozvao sve navijače i simpatizere da dođu i daju podršku klubu, te da u fer i korektnoj atmosferi “odrade svoj dio posla”.

– Bit će nam zadovoljstvo da ugostimo goste iz Tuzle. Mjere sigurnosti će biti u okviru onoga što nam MUP bude zahtijevao. Cilj FK Sarajevo je uvijek da osvoji sve trofeje koje može, a minimum je plasman u evropska takmičenja. I dalje želimo da osvojimo oba trofeja, ali ako nešto ne osvojimo ove sezone to ne znači da će po automatizmu šef stručnog štaba biti smijenjen – kazao je Selimović.