Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kavazović o napadu u Ankari: Težak moralni sunovrat i veliki grijeh

kavazovic

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović uputio je pismo saučešća turskom ambasadoru u BiH Cihadu Erginayu, povodom terorističkog napada koji se jučer dogodio u glavnom gradu Republike Turske, a u kome je poginulo 37, a povrijeđeno više od 120 osoba.

“Vaša Ekselencijo, duboko me potresla vijest o još jednom terorističkom napadu koji se jučer desio u centru Ankare, a u kojem je ubijeno i ranjeno mnogo nevinih ljudi.
Ovaj kukavički čin predstavlja težak moralni sunovrat i veliki grijeh koji se ne može ničim opravdati. Jer, ubistvo jednog nevinog čovjeka je napad na cijelo čovječanstvo”, navedeno je u pismu saučešća.

Pored toga, dodano je i to kako oni najoštrije osuđuju svaki teroristički napad.

“Islamska zajednica u BiH, kao i ja osobno, duboko suosjećamo s tragedijom koja je pogodila prijateljski turski narod i državu Tursku. Uvjereni smo da će država Turska imati snage da se adekvatno suprotstavi ovom zlu i da će izaći kao pobjednik protiv inspiratora i organizatora ovakvih terorističkih akcija”, stoji na kraju pisma reisu-l-uleme Kavazovića.

U terorističkom napadu u Ankari u nedjelju, izvedenom na autobuskoj stanici u centru grada, smrtno je stradalo 37, a povrijeđeno je više od 120 osoba. Napad su osudili brojni svjetski zvaničnici i organizacije.