Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SBB: Zaustaviti progon Radončića

Radončić stigao na ročište

Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine pozvao je Ured disciplinskog tužitelja da reagira i obustavi progon lidera ove stranke Fahrudina Radončića koji je napustio liječenje na Institutu za bolesti srca Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i vratio se u pritvor.

– Pojedine strukture u pravosudnom sistemu pretvorile su se u privatnu mašinu za obračunavanje s političkim protivnicima. Grubi izvođači radova koji rade po nalogu najužeg političkog vrha određenih stranaka nastavljaju harangu na lidera SBB-a, svjesni da ga ne mogu ukloniti s političke scene, osim da ga fizički unište – stav je SBB-a.

Radončić, tvrde iz SBB-a, ne može dopustiti da se zloupotrebom pravne države tendenciozno pokušavaju kompromitirati najstručniji i najmoralniji liječnici samo iz razloga što su u skladu sa Hipokratovom zakletvom pomogli pacijentu i zaustavili mogući fatalni ishod po njega.

– Zbog toga, Radončić je odlučio da odbije vrlo važnu dijagnostiku i daljnje liječenje kako bi prestao mobing koji dolazi iz moćnog političkog centra koji beskurpolozno želi uništiti svakog ko se dotakne predsjednika SBB-a – saopćio je danas Press centar SBB-a.