Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

argentinac rekorder

Sergio Aguero ispisao je nove stranice istorije Premiershipa

aguero (1)

Argentinski golgeter je s trećim golom na ovom meču, koji mu je ukupno 176. prvenstveni, pretekao Henryja i postao peti najefikasniji strijelac u istoriji Premier League

Aston Villa teško je stradala protiv Manchester Cityja (1:6) u 22. kolu Premier League.

Sergio Aguero postigao je tri gola za goste, Riyad Mahrez dva, a Gabriel Jesus jedan. Počasni gol za domaćine zabio je Anwar El Ghazi iz penala.

Aguero je s tri gola postao nogometaš s najviše hat-trickova u istoriji Premiershipa. Ovo mu je bio 12. i tako je preskočio Alana Shearera, koji ima jedan manje. Robbie Fowler ih ima devet, a Thierry Henry, Harry Kane i Michael Owen po osam.

Argentinski golgeter je s trećim golom na ovom meču, koji mu je ukupno 176. prvenstveni, pretekao Henryja i postao peti najefikasniji strijelac u istoriji Premier League. Ispred njega su samo Frank Lampard (177), Andrew Cole (187), Wayne Rooney (208) i Alan Shearer s 260 golova. Aguero je pri tome najefikasniji stranac otkako se igra Premiership.

Jedan od ova tri gola Agueru je namjestio njegov omiljeni asistent. David Silva tako je broj asistencija suigraču u prvenstvu povećao na 21. Efikasniju saradnju u istoriji Premiershipa imali su samo Lampard i Drogba. Prvi je drugom asistirao za 24 prvenstvena gola.