Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sergio Aguero spreman za povratak na teren

aguero12

Sergio Aguero, reprezentativac Argentine i napadač Manchester Cityja spreman je da se vrati na teren poslije šest sedmica pauze zbog povrede zadnje lože.

Ovo je potvrdio Manuel Pelegrini, trener Cityja uoči današnjeg derbija 13. kola Premier lige protiv Liverpoola. Aguero će biti u konkurenciji za tim prvi put nakon što je postigao pet golova Newcastleu u Citytjevom trijumfu, rezultatom 6:1.

Za Pelegrinija je povratak Aguera jako važan, jer u derbiju neć moći računati na kapitena Vincenta Kompanyja, Davida Silvu, Wilfreda Bonyja i Samira Nasrija.

“Aguero je sto posto spreman da se vrati na teren. Nažalost, Silva i dalje ima problema sa zglobom, pa bi za njega bilo rizično da zaigra. Slična situacija je i sa Nasrijem, Bonyjem i Kompanyjem. Jedna od najvažnijih osobina našeg tima je da ne zavisimo previše od pojedinca, ali moram reći da ćemo povratkom Aguera biti bolji. U derbi utakmicama je najvažnije da igrači budu hladne glave, nikako hladnog srca. Mislim da su sposobni to učiniti protiv Liverpoola. Za mene biti na vrhu tabele ne predstavlja nikakav pritisak. Naprotiv meni je uživanje biti na prvom mjestu tabele”, rekao je Pelegrini za britanske medije.

Utakmica Manchester City – Liverpool igraće se danas na “Etihad” stadionu sa početkom u 18.15 sati. Nakon 12 odigranih kola City drži vrh tabele sa 26 bodova, koliko ima i Arsenal uz slabiju gol razliku. Liverpool je na razočaravajućoj desetoj poziciji sa 17 bodova.