Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sergio Aguero teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći (FOTO)

aguero
Ilustracija

Sergio Aguero (29) povrijeđen je rano jutros u saobraćajnoj nesreći u Amsterdamu, kada se taksijem vraćao s koncerta omiljenog pjevača Malume.

“Kolumbijski Justin Timberlake” i najbolji strijelac Manchester Cityja u istoriji Premier League te prvi golgeter kluba u evropskim kupovima veliki su prijatelji, što su pokazali fotografijama na Instagramu.

Slikali su se prije i poslije koncerta. Nakon svirke i druženja s Malumom, Aguero je taksijem krenuo na amsterdamski aerodrom kako bi se vratio u Manchester, ali je doživio saobraćajnu nesreću.

Automobil koji ga je vozio velikom brzinom zabio se u rasvjetni stup, pri čemu je Aguero teško povrijeđen. Prema prvim informacijama, slomio je dva rebra i čeka ga najmanje dva mjeseca pauze.

@maluma . Gracias por la invitación !! ??

Objavu dijeli Sergio Leonel Agüero (@10aguerosergiokun)

Policajci koji su radili uviđaj, rekli su da je Aguera na suvozačevom mjestu od daleko težih, a možda i fatalnih posljedica, spasilo što se vezao sigurnosnim pojasom.

Ovo je veliki udarac za Manchester City i reprezentaciju Argentine. Aguero je za šest godina u Cityju postigao 128 golova i drugi je najbolji strijelac u povijesti kluba, a ovu sezonu počeo je sjajno, sa sedam golova i tri asistencije u prvih osam nastupa.