Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A: Cagliari slavio na Meazzi, Immobile spasio Lazio

icardi

Fudbaleri Cagliarija pobijedili su u Milanu Inter sa 2:1, dok su u Rimu Lazio i Bologna igrali neriješeno 1:1 u osmom kolu italijanske Serije A.

Sassuolo je na svom terenu sa 2:1 pobijedio Crotone, dok su Genova i Empoli igrali neriješeno bez golova.

Inter je na svom stadionu mogao da dođe do prednosti u prvom poluvremenu, ali Mauro Icardi nije realizovao jedanaesterac u 26. minutu.

“Nerazzurri” ipak su do prednosti došli pogotkom Joao Marija u 56, ali je Cagliari do kraja susreta stigao do preokreta i treće uzastopne pobjede u šampionatu.

Junak preokreta bio je Federico Melchiorri koji je prvo u 71. minutu izjednačio, da bi u 85. nakon jedne ubačene lopte s desne strane pogodio golmana Intera Samira Handanovića i zatresao mrežu milanske ekipe.

Lazio je u Rimu u potpunosti nadigrao Bolognu, ali je tek u posljednjim trenucima utakmice stigao do gola i boda. Bologna je povela u 10. minutu, a strijelac je bio Filip Helander.

Izjednačenje Laziju donio je Ciro Immobile u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena iz jedanaesterca koji je minut ranije skrivio Sadik Umar.

http://dai.ly/x4xo5lh

Lazio nakon današnjeg remija ima 14 bodova i zauzima četvrto mjesto u Seriji A, dok je Bologna 12. sa 11 bodova koliko ima i Inter na 11. poziciji.