Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A: Džeko opet zabio, Roma se vratila na drugo mjesto

roma

U prvoj utakmici današnjeg programa u okviru 24. kola Serije A, Roma je bez problema, kao gost savladala ekipu Crotonea.

Vučica je lako izašla na kraj sa slabašnom ekipom Crotonea i na kraju slavili rezultatom 2:0.

Ovo je 17. pobjeda Rimljana u Seriji A ove sezone, kojom su se ponovo probili na drugo mjesto na tabeli, iza Juventusa, a sa dva boda više od trećeplasiranog Napolija.

Prvu ozbiljniju priliku danas su imali domaći, Tonev je u 11. minutu šutirao sa 18 metara, ali je Szczęsny uhvatio tu loptu. Ostatak meča protekao je u znaku favorizovanih gostiju.

Samo pet minuta kasnije, Salah je oboren u kaznenom prostoru Crotonea, ali Edin Džeko sa bijele tačke loše i neprecizno šutira – lopta odlazi pored desne stative!

Nedugo zatim i Salah je bio u velikoj prilici, ali ponovo ništa od vođstva Rimljana.

Uslijedio je mirniji period igre, a na ulasku u finiš prvog poluvremena Salah proigrava Nainggolana u kaznenom prostoru, ovaj je imao vremena da se okrene, izbori poziciju za udarac i to je učinio na najbolji način – precizan šut iskosa sa desne strane u suprotni ugao za vodstvo od 1:0.

Nada da bi domaći eventualno mogli do izjednačenja potrajala je do 77. minuta, a onda su Rimljani izveli odličnu akciju, na kraju Salah asistira za Džeku, a najboljem strijelcu Serije  A ostalo je samo da loptu iz neposredne blizine sprovede u mrežu – 2:0.


C–R_0–2 by mediabh

Do kraja, nije bilo više uzbuđenja, domaći su u par navrata priprtili, ali nisu uspjeli da dođu do počasnog gola.