Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A: Roma preuzela vrh tabele, Juve nikad gori

Pjanic

U osam večeras odigranih mečeva najveće iznenađenje novi kiks Juventusa, Roma i Napoli sigurni kod kuće. Mihajlović “minimalcem” sačuvao posao!

Juventus je odigrao loše u Sassuolu. Domaćin je uvijek tvrd orah na Mapei stadionu, divnim golom Sansonea iz slobodnjaka su poveli. Šampionu je posao otežao nesmotreni Chiellini koji je sa dva žuta kartona već u 40. minutu morao u svlačionicu.

U nastavku je Juve pritiskao, imao i par šansi, ali teško je bilo sa igračem manje.

Ali, sada je jasno, Juventus je daleko od vrha i bilo bi veliko iznenađenje da nakon ovakvog starta uspije da se uključi u bitku za titulu.

http://dai.ly/x3bdv7k

Blic krig u Rimu. “Vučica” nije puno čekala protiv Udinesea, u prvih deset minuta dva puta je matiran Karnezis. Prvo je Pjanić završio sjajnu akciju, Maicon je upisao asistenciju, da bi Brazilac i sam pogodio mrežu nakon što je uz pomoć Džeke izigrao protivničku odbranu.

U nastavku je Gervinho dokusurio Friulane nakonakcije Manolasa, 3:0!

Therau je u finišu smanjio na 3:1, ali je Roma bez većih problema sačuvala pobjedu i ostala na prvoj poziciji i posle ovog vanrednog kola.

http://dai.ly/x3be34s

Napoli je otključao bravu Sicilijanaca preko Pipite Higuaina. Argentinac je nastavio golgetersku seriju, iskoristio je odličan pas Hamšika, pogodio ugao, pa je San Paolo eksplodirao.

U nastavku su domaći propustili par šansi, pretio je preko Lazaraa, ali je Martens ipak otklonio dileme u finišu, Napoli nastavlja seriju pobjeda!

Milan je preko Cercija i Bertolaccija pokušavao da načne Chievo, ali su i Veronezi imali šansu u prvom poluvremenu kada je Donaruma intervenisao naudarca Pelissiera.

Ipak u nastavku “Rossoneri” stižu do prednosti, akcija Bonaventure i Bacce, Antoneli je završio preciznim udarcem, veliko olakšanje za domaćina.

http://dai.ly/x3bdzvv

Torino je furiozno odgovorio na vodstvo Genove na “Olimpiku”. Laxalt je Ligurijce doveo do prednost u 26. minutu, ali je u jednom od narednih napada Maxi Lopez savladao Perina, da bi sjajnim udarcem Zapacosta donio “Bikovima” prednost od 2:1.

Nije se predavala Genova, rezervista Gakpe asistira Pavolettiju, 2:2.

U samom finišu autogol Takidisa, 3:2 za Torino, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu, tačku na sjajan meč stavlja Laxalt svojim drugim golom 3:3!

Fiorentina je došla do prednosti na Bentegodiju u 25. minutu. Bio je to autogol Rafe Marqueza koji je u želji da interveniše ispred Kalinića, savladao svog golmana Golinija.

Hrvat se upisao u nastavku, akcija Pepita Rossija, 2:0 za “Ljubičaste” i vjerovatno otkaz za domaćeg trenera Mandorlinija.

Lukas Biglia je utišao stadion u Bergamu već u 16. minutu kada je iz slobodnog udarca savladao Sportijela za vodstvo Lazija.

http://dai.ly/x3be30w

Ipak u nastavku autogol Dušana Baste, pa pogodak Papua Gomeza i “Dea” ili “Boginja” kako navijači zovu Atalantu je okrenula rezultat, bodovi su ostali u Bergamu!