Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pred meč sa Maccabijem

Šest igrača Željezničara pozitivno na koronavirus

stilic

Testirani su svi fudbaleri, stručni štab, te ostala delegacija FK Željezničar koja će putovati na susret prvog pretkola Evropske lige u kojem Željezničar gostuje kod Maccabija iz Haife

Fudbaleri i stručni štab FK Željezničar obavili su PCR testiranje na COVID-19, a testovi su pokazali da je šest fudbalera pozitivno na COVID-19, te oni neće konkurisati za susret protiv Maccabija koji je na rasporedu u četvrtak, saopšteno je iz Kluba s Grbavice.

Kako je navedeno u saopštenju, testirani su svi fudbaleri, stručni štab, te ostala delegacija FK Željezničar koja će putovati na susret prvog pretkola Evropske lige u kojem Željezničar gostuje kod Maccabija iz Haife.

”Nažalost, testovi su pokazali šest pozitivnih odgovora među igračima, a to su Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić. Svi fudbaleri se osjećaju dobro i već se nalaze u samoizolaciji”, saopšteno je..

FK Željezničar u Izrael putuje čarter letom u utorak u 14 sati. Dolazak u hotel planiran je u večernjim satima, a ekipa će u srijedu obaviti zvanični trening na stadionu Sammy Ofer od 19 sati.

Utakmica između Maccabi Haife i Željezničara igra se u četvrtak s početkom od 19 sati.