Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šest od osam susreta završeno penalima: Poznati četvrtfinalisti Kupa BiH

sloboda123

Poznati su svi učesnici četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine.

Među osam najboljih ekipa u najmasovnijem nogometnom takmičenju u BiH plasirala su se tri premijerligaša, Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg, četiri entitetska prvoligaša – TOŠK, Zvijezda Gradačac, Borac i Sloga Gornje Crnjelovo te jedan federalni drugoligaš, Klis iz Buturović Polja.

Zanimljivo je da je čak šest od osam četvrtfinalista odlučeno izvođenjem jedanaesteraca.

U susretu osmine finala nogometnog Kupa BiH, na Tušnju je ekipa Širokog plasman u naredni krug takmičenja osigurala nakon izvođenja 11-eraca, pobijedivši Slobodu sa 5:4. U regularnom toku susret je po završen 1:1.

Sloboda je već u 8. minuti povela golom Vidovića, koji je iskoristio pogrešku braniča Širokog, presjekao je loptu, a zatim u situaciji “oči u oči” sa Bilobrkom nije pogriješio.

Gosti su u 19. minuti uzvratili pogotkom Popovića koji je s desetak metara loptu glavom poslao preko Vukliša u suprotni ugao i došli do izjednačenja.

Bilo je dosta prilika do kraja meča, ali rezultat se nije mjenjao, pa je pobjednik utakmice riješen udarcima s „bijele tačke“.

Za Slobodu su pogodili Alispahić, Baraban, Smajić i Ignjatović, dok je Vidović pogodio gredu, a za Široki svi su bili precizni: Correlia, Perković, Kovačić, Ćorić i Jurić.

Rezultati susreta osmine finala:

Rudar Prijedor – Klis 2:2 (penali 4:5)
Zrinjski – Krupa 1:1 (penali 5:3)
TOŠK – GOŠK 4:0
Rudar Kakanj – Sarajevo 0:0 (penali 2:4)
Zvijezda Gradačac – Zvijezda 09 2:0
Mladost Kikači – Sloga Gornje Crnjelovo 2:2 (penali 6:7)
Borac – Radnik 0:0 (penali 5:4)
Sloboda – Široki Brijeg 1:1 (penali 4:5)