Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović potvrdio: Istina je, Željo me mora isplatiti

zeta_zeljeznicar_petrovic_

Danas se u javnosti pojavila informacija kako je UEFA donijela odluku da je sarajevski Željezničar dužan isplatiti bivšem treneru ovoga kluba Slavki Petroviću 39.000 KM plus zatezne kamate.

Kako je i ranije govorio srbijanski stručnjak, on je pokušao mirnim putem riješiti problem sa čelnim ljudima Željezničara, ali su oni jednostavno odbijali svaki razgovor sa njim i nisu odgovarali na njegove upite.

Nakon toga odlučio je svoja potraživanja dobiti preko krovne kuće svjetskog fudbala, a danas je to i zvanično uspio.

Kako kaže u razgovoru za Sportske.ba ne radi se o dugovanjima za plate, nego o klauzuli koju je imao u ugovoru sa Plavima da će mu ovaj novac biti isplaćen ako sa Željom izbori izlazak na evropsku scenu, što je on i uspio.

Ovu informaciju danas mu je saopćio njegov advokat.

– Istina je Željo mi mora isplatiti novac. FIFA je danas donijela odluku u moju korist. Ovu informaciju sam dobio od mog advokata. Kada sam došao u Želju ekipa je bila bliže dnu nego vrhu. U razgovoru sa čelnim ljudima kluba stavili smo klauzulu da mi isplate novac ukoliko izborimo Evropu. Dakle ne radi se ovdje o nekim platama koje sam trebao dobiti po ugovoru koje sam imao prije nego sam dobio otkaz. Ja sam imao još jedanaest mjeseci ugovora sa Željom. Taj novac je bio premija za izlazak na evropsku scenu. Oni su mene čak kaznili, izmislili su neke kazne, da mi ne bi dali junsku platu. Žao mi je što se ovako završilo, ali drugačije nije moglo biti – kazao je za Sportske.ba Slavko Petrović koji se nalazi u Njemačkoj.

Slavko Petrović je na klupu Plavih sjeo 23. augusta 2016. godine, a otkaz je dobio 23. jula 2017. godine kada ga je naslijedio Admir Adžem.

Zanimljivo je da su svojevremeno na Skupštini kluba, nakon što je s Petrovićem raskinut ugovor, čelnici Želje slavodobitni poručili kako su profitirali raskidima ugovora.