Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NDP se oglasio nakon privođenja njihove zastupnice Zorke Andrić

Бањалука – Бундало – Гламочак – Андр
Zorka Andrić (u sredini)

Zbog nemogućnosti parkiranja u dvorište porodične kuće, u kojem je danas istovareno ogrevno drvo, gospođa Zorka Andrić, privremeno je zaustavila automobil ispred ulaza u dvorište, dijelom na trotoar, a nakon toga se pojavilo vozilo ”pauk” i policijski službenik u pratnji tog vozila, stoji u saopćenju NDP-a nakon privođenja njihove zastupnice u NSRS Zorke Andrić.

“Kako je gospođa Andrić uočila da joj pauk želi ukloniti automobil, ona je zamolila službu da to ne čine, na šta je policijski službenik počeo da viče na nju te je ramenom odgurnuo u stranu.

Nakon toga, policijski službenik je tražio lične isprave, koje su bile u parkiranom automobilu da bi odmah nakon te naredbe ”zavrnuo” ruku gospođi Andrić i stavio joj lisice.

Pošto joj je ispala tašna i u pokušaju da je podigne sa zemlje, policiajac ju je optužio da ga napada i pozvao patrolno vozilo sa kojim je gospođa Andrić prebačena u stanicu policije Centar.

Taj vandalizam, kako policajac fizički maltretira gospođu Andrić i stavlja joj lisice na ruke, posmatralo je 20 građana Banjaluke, uključujući i članove porodice.

O kompletnom događaju posedujemo video snimak koji ćemo dati na uvid javnosti.

Tek nakon što je sprovedena u Policijsku stanicu Centar, gospođa Andrić je naišla na normalan i civilizovan odnos policijskih službenika, gdje je dala izjavu pred policijacima, čije je ophođenje bilo korektno, a zatim je i puštena na slobodu.

Napominjemo da je gospođa Andrić, kao građanin, štitila svoja prava, a sve se završilo stavljanjem lisica i fizičkom torturom od strane pripadnika policije, zbog nepropisno parkiranog automobila.”