Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sevilla četvrti put osvojila trofej Evropske lige

bacca

Španska Sevilla je pobjedom 3:2 protiv Dnjipra odbranila titulu prvaka Evropske lige!

Bila je to fantastična utakmica u Varšavi. Ukrajinci su poveli u 7. minutu golom hrvatskog internacionalca Kalinića. Kalinić je tako postao prvi hrvatski nogometaš koji je postigao pogodak u finalu Evropske lige, ali i peti Hrvat koji je stigao do finala, ali i ostao bez trofeja.

Za samo tri minuta (28. i 31.) Sevilla je okrenula rezultat u svoju korist golovima Krychowiaka i Bacce. Ipak, u 44. minutu Dnjipro je izjednačio.

[pull_quote_right]Sevilla je osvajanjem Evropske lige izborila direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka sljedeće sezone[/pull_quote_right]

Bilo je 2:2 sve do 73. minuta kada je još jednom pogodio najbolji igrač utakmice, Carlos Bacca (asistent kod prvog gola Andalužana), za konačnih 3:2. Bacca je Kolumbijac koji je u Sevillu stigao 2013. godine i belgijskog Bruggea. Platili su ga tada 7 miliona eura.

Ovo je Špancima bio četvrti naslov pobjednika Evropske lige, čime je taj klub postao rekorder po broju titula osvojenih u tom takmičenju. Po jedan naslov manje imaju Juventus, Inter i Liverpool.

Sevilla je osvajanjem Evropske lige izborila direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka sljedeće sezone, a pobjedom u finalu zaradila je i pet miliona eura.

http://www.dailymotion.com/video/x2rqduu_hd-highlights-dnipro-dnipropetrovsk-2-3-sevilla-27-05-15-hd_sport