liga prvaka

SFK 2000 Sarajevo saznao protivnike, Hurem poručuje: Uravnotežena grupa

l_01cbdcbeb1433305d8b6f769ffcf92bf

Trenerica SFK 2000 Samira Hurem ističe da je grupa uravnotežena i da svako svakoga može pobijediti. Vjeruje da se razlike ogledaju u fizičkoj spremi, gdje su timovi s Malte fizički dominantni

Prvakinje Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, u polufinalnom susretu grupe 7 UEFA Lige prvaka igrat će protiv ekipe Birkirkare (Malta).

Drugi polufinalni par čine rumunska Universitatea Olimpia Cluj i Glentoran iz Sjeverne Irske. Domaćin turnira kvalifikacione grupe 7 bit će Cluj.

Trenerica SFK 2000 Samira Hurem ističe da je grupa uravnotežena i da svako svakoga može pobijediti. Vjeruje da se razlike ogledaju u fizičkoj spremi, gdje su timovi s Malte fizički dominantni.

– Znamo kako igraju, imale smo susrete sa reprezentacijom protiv Malte, te imamo potrebno iskustvo. Domaćice, ekipa Cluja iz Rumunije, sigurno su kvalitetne. Igraju dobar fudbal i već najavljuju nekoliko novih pojačanja za ove susrete. Sigurno je da trebamo pojačati tim, imamo mladu ekipu i ako uspijemo dovesti fizički jače i iskusnije igračice onda možemo računati na prolazak. Započele smo sa skautiranjem odmah nakon žrijeba, pripremamo utakmice i prikupljamo što više informacija o protivnicama – rekla je Hurem.

Polufinalni susreti na programu su 18. augusta, a utakmice za plasman će biti odigrane 21. augusta.