Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nagovijestio odlazak

Simeone nakon osam godina napušta klupu Atletico Madrida?

Fudbaleri Atletico Madrida su poraženi u drugom kolu Kupa kralja od trećeligaša Cornelle rezultatom 1:0. Pogodak odluke postigao je Adrian Jimenez u sedmoj minuti

Lider LaLige je igrao u izmijenjenom sastavu. Trener Atletica Diego Simeone nakon susreta je bio vidno razočaran.

“Sljedeće sezone ćemo potražiti rješenja ako budemo ovdje. Fudbal je promjenljiv i morate biti otvoreni za sve mogućnosti. Moramo prihvatiti ono što klub odluči”, rekao je Simeone nagovijestivši time mogući rastanak s klubom nakon osam godina.

Argentinski trener nije propustio pohvaliti trećeligaša Cornellu za predstavu protiv njegove ekipe.

“Uvijek idemo na pobjedu, ali protivnik je bio bolji, kao i prošle sezone. Imali smo prilike, ali oni su krenuli u susret jako dobro. Odlično su se borili i igrali su utakmicu onako kako su htjeli. Držali su intenzitet visoko i moramo im čestitati”, gospodski je priznao Simeone koji nije htio komentarisati drugu postavu koja je izašla na teren.

“Prerano je davati mišljenja, emocije su trenutno povezane samo s rezultatom. Svi su dali sve od sebe, ali ponekad ne ide sve kako ste zacrtali”, zaključio je Simeone čiji tim u subotu u prvenstvu dočekuje Athletic Bilbao.

Bit će to savršena prilika da se lider La Lige vrati na pobjedničke staze, a u goste im dolazi ekipa koja na Wanda Metropolitanu nema uspjeha – izgubili su sva tri gostovanja na ovom stadionu.

Kvota na domaćina koju nudi MOZZART je odlična, pa ako vjerujete da će madridski Atletico nadigrati onaj iz Bilbaa, na sljedećem linku pogledajte cjelokupnu ponudu.