Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Simeone: Vidio sam silan Bayern

simeone

Trener Atletico Madrida Diego Simeone smatra da su penali bili ključni faktor revanša polufinala Lige prvaka sa Bayernom.

Obje ekipe su promašile po jedanaesterac u Minhenu, gdje je Bajern slavio 2:1, ali je Atletico prošao zahvaljujući golu u gostima, jer je slavio 1:0 kod kuće.

“Da su pogodili penal za 2:0 bilo bi veoma teško, a mi bismo sve riješili da je pogodio Torres. Bili smo očajni u završnici, ali smo se nosili hrabro i na kraju se radovali”, rekao je Simeone.

Bayern je dominirao tokom cijelog meča na Allianz areni, ali nije uspijevao da probije sjajnu odbranu Atletica.

“Vidio sam silan Bayern, presing, igru, brzinu, intenzitet. Bili su fantastični u prvom poluvremenu, mi smo malo reagovali. U drugom nije bila ista igra, bili smo ujednačeniji, mi smo odlično igrali kontre”, dodao je Argentinac.

Atletico se plasirao u finale Lige prvaka drugi put u posljednje tri godine, 2014. je poražen od gradskog rivala Reala poslije produžetaka, pa će sada imati drugu šansu da prvi put postane prvak Evrope.

“Liga prvaka je spektakularno takmičenje, veoma teško. Savladati dva od tri najbolja tima na svijetu donosi dosta muke i patnje. Ali igra se 180 minuta”, zaključio je Simeone.

U drugom polufinalu u srijedu se u Madridu sastaju Real i City, nakon 0:0 u Manchesteru.