Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

preuzeo spartak

Sin Bake Sliškovića postao trener najvećeg ruskog kluba

vladimir slišković
Foto: FK Spartak Moskva
Vladimir Slišković

Karijera Vladimira Sliškovića, tada nogometaša Zrinjskog, rano je prekinuta zbog bolesti bubrega

Vladimir Slišković (41), sin legendarnog bosanskohercegovačkog nogometaša i nekadašnjeg selektora reprezentacije BiH, vodit će moskovski Spartak do kraja sezone.

Deseterostruki prvak Rusije (22 titule, računaju li se i one iz sovjetske lige) smijenio je dosadašnjeg trenera Guillerma Abascala te će ulogu prvog trenera ekipe do kraja takmičarske godine preuzeti Slišković, njegov dosadašnji pomoćnik.

Abascal je otkaz dobio u nedjelju, dan nakon što je proslavio svoj 35. rođendan. Spartak, koji je ostavio na sedmom mjestu tabele, vodio je od ljeta 2022. godine, no s njim nije osvojio nijedan trofej.

Podsjetimo, karijera Vladimira Sliškovića, tada nogometaša Zrinjskog, rano je prekinuta zbog bolesti bubrega.

Ruski mediji ga hvale

“Vladimir Slišković, usprkos prilično mladoj dobi za trenera, na glasu je kao izvrstan motivator i taktičar. Prije uzvratne utakmice kupa u Sankt-Peterburgu, imenovanje Sliškovića, iako za sada privremeno, može se smatrati dobrim znakom za Crveno-bijele”, ističe se.

Slišković će debitirati uzvratnom utakmicom polufinala ruskog kupa u kojoj će pokušati nadoknaditi 1:2 u odnosu na Zenit iz prvog ogleda. U trenerskoj karijeri započetoj na klupi mlade ekipe Zrinjskog 2007. godine uglavnom je imao uloge pomoćnika.