Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Čović u pratnji supruge Bernardice glasao na izborima za Hrvatski sabor

dragan covic supruga bernardica
Foto: Fena

Prokomentirao je Čović i večeru s političkim liderima, čiji je bio domaćin sinoć u Mostaru

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović je, u pratnji supruge Bernardice, obavio svoju građansku dužnost glasajući u utorak jutro u Mostaru za parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj.

Izrazio je očekivanje da će se nastavi kontinuitet Vlade Andreja Plenkovića.

-S radošću sam glasovao, zna se kako i veselim se da se nastavi kontinuitet Vlade hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji je u osam godina napravio izuzetan iskorak i dao šansu BiH, pa i hrvatskom narodu u BiH, prije svega našem evropskom putu, jednu unutrašnje stabilnosti. S obzirom da danas imamo vrijeme potpunih iskušenja u svakom smislu te riječi, siguran sam da ćemo mi na pravi način odgovoriti – kazao je u izjavi novinarima Čović.

Istaknuo je kako želi da Parlamentarni izbori u RH, i u BiH prođu na primjeren način.

-Mislim da će danas biti izuzetno dobar dan i dobar motiv da svi koji smo planirali dođemo ovdje, a siguran sam da će HDZ i njegovi simpatizeri prepoznati ono što je premijer Plenković radio proteklih osam godina – kazao je Čović.

dragan covic glasanje za rh
Foto: Fena

Kazao je kako je bilo puno izazova kako bi se napravili adekvatni uslovi za glasanje s obzirom da se izbori održavaju radnim danom. Radi čega je neko odredio izbore radnim danom ne znam, kazao je Čović te uputio poziv državljanima Republike Hrvatske u BiH da izađu na birališta i to u dvostruko većem broju nego za protkle izbore kako bi poslali vrlo jasnu poruku.

-Učinili smo sve da imamo adekvatne uslove na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu. Naši amfiteatri su u funkciji konzulata tako da mislim da svako ko želi glasati to može uraditi – istaknuo je Čović.

Prokomentirao je Čović i večeru s političkim liderima, čiji je bio domaćin sinoć u Mostaru.

-Šaljemo jednu poruku da BiH nije sama i kad različito vidimo neka događanja, treba sjediti zajedno i razgovarati. Nijedna od tema koje nas danas opterećuju, bez obzira jesu li unutrašnja pitanja u BiH ili u okruženju, nije bila zaobiđena. Jučer je bilo puno susreta, danas ih slijedi i još više. Puno smo stvari dogovorili, znam da vas sve to zanima, ali bolje je da u tišini dogovorimo neke stvari, nego da ih raspravljamo u medijima’ – poručio je Čović nakon glasanja u Mostaru.