Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jose Antonio Reyes Junior

Sin tragično stradalog fudbalera oduševio fudbalski svijet: Golove posvetio ocu (VIDEO)

reyes

Niko mladom Reyesu tu nagradu nije dao zbog oca, zaslužio je

Bio je 1. juni 2019. Cijeli fudbalski svijet nestrpljivo je iščekivao večer i finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama. A onda je oko podneva stigla užasna vijest.

Jose Antonio Reyes poginuo je u saobraćajnoj nesreći na cesti između Seville i Utrere, njegova rodnog grada. Do nesreće je došlo nešto prije podneva na autocesti, Reyes je izletio s ceste nakon čega se automobil prevrnuo i zapalio.

Karijeru je započeo u Sevilli, a igrao je još za Arsenal, Real Madrid, Benficu, Atletico Madrid, Espanyol, Cordobu, kineski XJ Leopard i Extramaduru.

Reyes je poginuo u 35. godini i iza sebe je ostavio ženu i troje djece – dvije kćerkice i sina iz prvog braka Josea Antonija Juniora. Čim su saznali za tragediju, ljudi iz Reala pokazali su da su veliki klub. Mladog Josea Antonija iz Leganesa su doveli u Madrid.

Nepunih sedam mjeseci kasnije 12-godišnji Reyes junior je vijest dana u španskim sportskim medijima. Proglašen je igračem turnira LaLiga Promises, na kojem su uz ekipe iz Primere sudjelovali divovi europskog nogometa poput Juventusa, PSG-a, Intera, Benfice, Borussije Dortmund…

Niko mladom Reyesu tu nagradu nije dao zbog oca, zaslužio je. U šest utakmica na turniru zabio je devet golova, a u finalu protiv Seville je u pobjedi 5:3 zabio čak četiri gola i bio je nezaustavljiv.

Bilo je tu puno simbolike. Mladić je odigrao partiju života protiv Seville, kluba koji je njegovog oca lansirao među zvijezde.

Jedan gol je zabio nakon spretne reakcije poslije kornera, drugi nakon penala koji je sam iznudio, treći iz slobodnog udarca, a četvrti nakon prekrasne solo akcije. Golove je posvetio ocu rukama podignutima prema nebu.