Fudbal

FIFPro

Sindikat nogometaša upozorava na iscprljenost

13/06/2021

Hoffman je naglasio kako je vrijeme za promjene i pozvao igrače da zajednički daju svoj glas svojim sindikatima

Međunarodni sindikat profesionalnih nogometaša (FIFPro) upozorio je da se dobrobit igrača ne uzima u obzir prilikom sastavljanja kalendara takmičenja, nekoliko sati nakon što se danski reprezentativac Christian Eriksen srušio tokom susreta protiv Finske.

Još nije jasno zbog čega se Eriksen srušio, no u jednom trenutku se vidjelo kako ga ljekari oživljavaju, piše Hina.

“Igrači širom svijeta su nam rekli kako kalendar takmičenja u posljednje četiri godine nije adekvatan, niti uzima u obzir njihove potrebe. Uvjeti u igri i oko vas mentalno i fizički iscrpljuju”, napisao je glavni tajnik FIFPro-a Jonas Baerr-Hoffman u otvorenom pismu.

Hoffman je naglasio kako je vrijeme za promjene i pozvao igrače da zajednički daju svoj glas svojim sindikatima.

“U narednim mjesecima pregovarat ćemo u vaše ime s FIFA-om i drugima kako biste imali pravedniji i razumniji raspored, pravednije uvjete i veće mjere zaštite na terenu i izvan njega,” dodao je.

Za nas je glas igrača najvažniji u razgovoru”, kazao je Baerr-Hoffman, rekavši da su igrači izostavljeni iz procesa odlučivanja. Brojni vrhunski klupski treneri kritizirali su gust raspored ove sezone. Tako je u novembru menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer upozorio na povrede koje se u Premier ligi gomilaju od “fizičkog ili mentalnog umora”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.