Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

od 1. januara

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH od 2021. u punopravnom članstvu FIFPRO-a

spfbih

Službena ceremonija ulaska SPFBiH u punopravno članstvo FIFPRO-a bit će organizirana početkom 2021. godine

Izvršni odbor Svjetske unije fudbalera (FIFPRO) na svom redovnom zasjedanju donio je odluku da od 1. januara 2021. godine primi u punopravno članstvo Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH (SPFBiH).

FIFPRO je organizacija koja se brine o zaštiti i statusu fudbalera u cijelom svijetu, saopćeno je iz Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH u protekle dvije godine bio je kandidat za punopravno članstvo i morao je ispuniti stroge kriterije kada je u pitanju sam rad, poslovanje i strukovni kapaciteti.

Detaljnim i redovnim izvještavanjima, posjetama i razgovorima, SPFBiH pokazao se kao čvrst oslonac za bh. fudbalere u BiH i van granica naše države. Ulaskom u punopravno članstvo položaj Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH u razgovorima s interesnim skupinama značajno će se osnažiti, a organizacija će moći realizirati brojne projekte za svoje članove, dok će prisustvo FIFPRO-a u Bosni i Hercegovini biti još veće.

– Neizmjerno smo sretni zbog današnje službene informacije koju smo zaprimili iz sjedišta FIFPRO-a. Naše veliko zalaganje i rad u oblasti pravne i statusne zaštite bh. fudbalera prepoznati su i svojevrsno nagrađeni. Ulaskom u punopravno članstvo FIFPRO-a otvara se jedno novo poglavlje u našem radu, a članovi Sindikata će to osjetiti – rekao je osnivač SPFBiH Aldin Đidić.

Službena ceremonija ulaska SPFBiH u punopravno članstvo FIFPRO-a bit će organizirana početkom 2021. godine.