Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

serija a

Siniša Mihajlović produžio ugovor sa Bolognom

Sinisa Mihajlovic (1)

Mihajlović je nakon blistave igračke karijere trenersku počeo upravo u Bologni

Srbijanski trener Siniša Mihajlović (50), uprkos najavama kako će sjesti na klupu Rome, produžio je saradnju sa Bolognom.

Mihajlović će nakon potpisa novog ugovora trener Bologne biti u naredne tri sezone, odnosno do juna 2022. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mihajlović je na klupu Bologne stigao 28. januara ove godine i uspio je klub spasiti od ispadanja iz Serije A ostvarivši devet pobjeda, tri remija i pet poraza.

“Sretan sam. Želio sam ostati u Bologni, jer je to ambiciozan klub. U posljednjih nekoliko mjeseci izgradili smo fantastičnu grupu, što su prepoznali navijači i dali nam veliku podršku. Savršeno sarađujem sa predsjednikom i direktorom, kako bi dodatno pojačali ekipu. Postavili smo temelje za postizanje odličnih rezultata“, kazao je srbijanski trener za zvaničnu internet stranicu Bologne.

Mihajlović je nakon blistave igračke karijere trenersku počeo upravo u Bologni. Potom su uslijedile epizode u Cataniji, Fiorentini, reprezentaciji Srbije, Sampdoriji, Milanu i Torinu. Prošlog ljeta je potpisao ugovor sa Sportingom iz Lisabona, ali je dobio otkaz, a da niti jednom nije vodio ekipu.