Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u tunelu

Šokantne informacije iz istrage: U stanu Brkića pronađeno oproštajno pismo?!

Lamija_Almir

Prema nezvaničnim informacijama, povrijeđeni dječak, iako ima višestruke povrede, van je životne opasnosti

Profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu Almir Brkić (38), njegova supruga Lamija Selimović (38) i šestogodišnja kćerka Fatima Brkić poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 7.55 sati dogodila u tunelu Igman na autoputu Vlakovo – Lepenica.

Teške povrede zadobio je njihov maloljetni sin B. B., koji je zbrinut u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Uviđaj su obavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, jer se nesreća desila na području općine Kiseljak.

– Prevrnuo se automobil Ford i tom prilikom smrtno su stradale tri osobe, dvije punoljetne i jedno dijete. Drugo dijete, koje je bilo u automobilu, zadobilo je povrede i prebačeno je u KCUS. Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica SBK – kazao je Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih polova SBK.

Prema nezvaničnim informacijama, povrijeđeni dječak, iako ima višestruke povrede, van je životne opasnosti i navodno je od siline udara ispao iz vozila, što mu je najvjerovatnije spasilo život.

Ford u kojem su bili nastradali, na ulazu u tunel udario je u zid, te se odbio u unutrašnjost tunela i prevrnuo se. Ljekari Hitne pomoći na mjestu događaja mogli su samo konstatirati smrt Brkića, njegove supruge i kćerke.

Policija Srednjobosanskog kantona, naime, radi utvrđivanja uzroka stravične nesreće usko je sarađivala s policijom u Vogošći. Razlog tome, kako je kazao izvor Dnevnog avaza iz istrage, jeste što je u stanu Almira Brkića u ulici 24. jula u vogošćanskom naselju Rosulje pronađeno njegovo oproštajno pismo.

Istražiteljima je dodatno indikativno bilo to što na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je zaintrigiralo policiju. Kasnijim ispitivanjem komšija i poznanika stradale porodice, otkrivena je još jedna činjenica – u Brkićevom stanu jučer ujutro intervenisala je i ekipa “Sarajevogasa” zbog curenja plina. Stan je bio otključan, a ključ u bravi.

Uključen plin

Ovu informaciju potvrdile su jučer za Dnavni avaz i njegove komšije, kazavši također, da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavili uviđaj u stanu.

Husein Hadžiavdija, predstavnik stanara zgrade u ulici 24. juna na broju 40, kazao je da je Brkića vidio jučer ujutro prije nesreće.

– Bio je član kućnog savjeta i zajedno smo obavljali poslove vezane uz održavanje našeg ulaza. Vidio sam ga to jutro kada je izašao iz zgrade. Ništa nije ukazivalo na to da će se desiti tragedija. Kažu da mu je u stanu ostao uključen plin na peći i na polasku je zaboravio zaključati i stan. Ključ mu je ostao u vratima. Zvao je jednog od komšija da mu isključi plin i zaključa stan – kazao nam je Hadžiavdija.

Stan broj 26, koji je na trećem spratu zgrade, nakon policijskog uviđaja je zapečaćen.

Kolege u šoku

Zbog tragedije koja se desila na autoputu A-1, gdje su smrtno stradali profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu Almir Brkić, njegova supruga i maloljetna kćerka, iz uprave ove srednjoškolske institucije stigla je obavijest o odgađanju proslave maturske večeri. U šoku zbog pogibije kolege, u školi nisu željeli davati nikakve izjave.