Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oštre kritike

Sinovi legendarnog Waltera Zenge: On je najgori otac na svijetu

Zenga s tri žene ima petero djece

Andrea Zenga, sin legendarnog italijanskog golmana Waltera Zenge, u Big Brotheru je kritikovao oca.

Tvrdi da se godinama nisu vidjeli, da je oca posljednji put vidio na vjenčanju starijeg brata te da su se samo pozdravili. Na televiziji je otkrio i da se u 14 godina čuo samo nekoliko puta s njim.

“S ocem nemam nikakva sjećanja iz djetinjstva jer nije ni bio tu. Sva moja sjećanja su vezana uz majku i brata”, rekao je Andrea.

“Nemam ništa od njega, ali baš ništa. Volio bih sve reći u najsitnije detalje, ali ne mogu. U najvažnijim danima mog života on nije bio s nama. Stariji brat posebno je patio jer Waltera nigdje nije bilo.”

Oca je kritikovao i stariji brat Niccolo.

“On nikad nije bio u našem životu. Stalno sam pokušavao stupiti u kontakt s njim, trebao sam ga, za razliku od Andree koji je procijenio da mu nije potreban jer ima mene i majku. Godinama sam ga tražio, a ponekad bi i on nešto odgovorio. Osjećao sam se nepoželjno i s 20 godina napisao sam mu pismo, ali on mi je očajno odgovorio. Nisam uspio u onome što sam želio. Patio sam. Čak me je blokirao na Instagramu. On je najgori otac na svijetu.”

Zenga, bivši golman koji je za Italiju branio u 58 utakmica i koji je nakon završetka karijere postao trener, odgovorio je sinovima.

“O mom životu možete razgovarati samo ako sebe uzmete za primjer. Ako se uzmete za primjer, shvatit ćete da ne želite razgovarati o meni.”

Zenga s tri žene ima petero djece.