Institut "Robert Koch"

Ukupan broj slučajeva COVID-19 u Njemačkoj prešao dva miliona

Institut “Robert Koch” objavio je da je u posljednja 24 sata potvrđeno 22.368 novih infekcija i 1.113 smrtnih slučajeva od posljedica COVID-19

Ukupan broj slučajeva COVID-19 od početka pandemije u Njemačkoj je u petak prešao dva miliona, a drugi val koronavirusa nastavlja se širiti zemljom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Institut “Robert Koch” (RKI) objavio je da je u posljednja 24 sata potvrđeno 22.368 novih infekcija i 1.113 smrtnih slučajeva od posljedica COVID-19, što je iznad sedmodnevnog prosjeka u obje kategorije.

Time je ukupan broj smrtnih slučajeva u Njemačkoj porastao na 44.994, a slučajeva zaraze koronavirusom prešao je dva miliona.

Njemačka je u novembru prošle godine dostigla granicu od milion zaraženih koronavirusom i bilježila dvostruko veći broj dnevnih slučajeva, što je pokazalo ozbiljnost drugog vala epidemije.

Njemačke zdravstvene vlasti nedavno su otkrile zarazniju verziju virusa koja se pojavila u Velikoj Britaniji, ali je još uvijek nejasno da li je nedavni porast broja novih slučajeva povezan s tim mutiranim oblikom koronavirusa.