Fudbal

"UTD Podcast"

Sir Alex: Da smo ga doveli, mislim da bi imao veličanstvenu karijeru

28/09/2021

Prisjetio se šta se dogodilo tog ljeta 1988. godine, kada je Gazza iz Newcastle prešao u Tottenham

Alex Ferguson u jednom je podcastu govorio o igračima za koje mu je najviše žao što ih nije imao priliku voditi u Manchester Unitedu, odnosno o propalim transferima za kojima žali.

Ni trenutka nije dvojio kada je trebalo reći ime Paula Gascoignea.

Pregovori Uniteda i Gazze vođeni 1988. godine nisu nikakva tajna. I sam je nogometaš u svojoj autobiografiji napisao kako je sir Alexu obećao doći na Old Trafford prije nego što je ipak potpisao za Tottenham.

“Sve se uvijek vraća na jedno ime, a to je Paul Gascoigne”, rekao je Ferguson u UTD Podcastu, a prenosi Goal.com.

“Bio je apsolutno fantastičan. Da smo ga doveli, mislim da bi imao veličanstvenu karijeru. Ne kažem da ona i ovako nije bila dobra, ali s nama bi bila još bolja.”

“Imali smo u ekipi druge Geordije (ljude sa sjeveroistoka Engleske) poput Bryana Robsona i Stevea Brucea, te Bobbyja Charltona… Sir Bobby bi mu bio fantastičan mentor jer je bio fantastičan čovjek. Čak i Garyja Pallistera, koji je iz Middlesbrougha, pa se ne računa kao Geordie, ali razumio je tu kulturu”, smatra sir Alex.

Prisjetio se šta se dogodilo tog ljeta 1988. godine, kada je Gazza iz Newcastle prešao u Tottenham.

“Obećao je da će potpisati za nas i ja sam otišao na godišnji. A onda sam dobio poziv i saznao da je potpisao za Tottenham. Potpisao je za njih jer su njegovoj majci kupili kuću za 80.000 funti. Nisam mogao vjerovati. Bio je fantastičan igrač”, ispričao je Ferguson.

Pitali su ga žali li i za Wesleyjem Sneijderom, kojeg se 2011. povezivalo s transferom u Manchester United, ali Ferguson tvrdi da tu nije bilo ničega.

“Njegovo se ime često spominjalo, ali nikad nismo bili zainteresirani za njega. Ne znam odakle to uopće ljudima. Svake sedmice su u medijima izbacivali nova imena”, rekao je Ferguson.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.