Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj u njemačkoj

Tri djevojčice danima živjele u stanu s mrtvim ocem, mislile su da spava

njemacka kuca smrt – pnp

Stanovnici okruga su pokrenuli akciju pomoći za Marcovu djecu. Putem Facebooka pokrenuta je kampanja pomoći

Marco R. (35) iz njemačkog okruga Altötting preminuo je od srčanog udara. Živio je sa svoje tri kćeri na gornjem spratu kuće u okrugu Altötting u kojem je i poznato Marijansko svetište u istoimenom glavnom gradu tog okruga.

Djevojčice su provele tri dana i noći same kraj mrtvog oca prije nego što je pronađen. Kako prenose lokalni mediji, djevojčice sada žive sa svojom tetom Biancom F., koja je i pronašla tijelo svog brata Marca R. Ona je 17. septembra došla do roditeljske kuće posjetiti brata.

Djeca su rekla teti kako tata dugo spava. Bianca je otišla na sprat kuće i pronašla brata mrtvog na kauču. Policija u svom saopćenju ne navodi koliko djevojčice imaju godina niti to imaju li majku.

Vijest o smrti oca i o dramatičnim okolnostima najprije se proširila okrugom u tamošnjoj zajednici, prenosi Fenix-magazin. Stanovnici okruga su pokrenuli akciju pomoći za Marcovu djecu. Putem Facebooka pokrenuta je kampanja pomoći.

Predsjednik tamošnjeg okružnog vijeća Martin Winklbauer je za lokalne medije izjavio kako oni koji su voljni pomoći mogu novac uplatiti i na donacijski račun zaklade župne crkve, tj. na račun Caritasa.