Premijer liga BiH

Široki pobijedio Sarajevo, šampioni i treću utakmicu zaredom nisu uspjeli postići gol

sarajevo-siroki

Nakon primljenog gola Sarajevo je preuzelo kontrolu igre, ali nikako nije moglo do velikih šansi

U posljednjem današnjem meču fudbaleri Širokog Brijega slavili su minimalnim rezultatom 1:0 protiv Sarajeva.

Dva rivala ponudila su veoma dobru utakmicu, iako nismo imali golijadu. Gosti su ofanzivnije krenuli u meč, pa je tako Handžić već u drugoj minuti imao veliku šansu, ali mu je golman Miškić odbranio u situaciji jedan na jedan.

Haris Handžić je ponovo pokušao u devetoj minuti sa distance, ali je golman Širokog opet bio uspješniji. Ovoga puta nije bilo problema.

Nakon uvodnih petnaestak minuta, Široki se oslobodio pritiska i uslijedila je velika šansa. Vukoja je napravio sjajan ‘slalom’ i pogodio je prečku sa distance silovitim udarcem.

U 28. minuti vidjeli smo veliku priliku za Sarajevo. Bordo tim je odigrao fenomenalnu akciju, Anel Hebibović izlazi sam pred golmana, ali je Miškić divno intervenisao.

Do kraja prvog dijela izdvaja se još i pokušaj ‘makazicama’ Jasmina Mešanovića, ali loptu je Miškić odbio u korner. Bez golova se otišlo na odmor.

Domaćin je na sjajan način otvorio drugo poluvrijeme. U 52. minuti Širokobriježani su odigrali vrlo dug napad, lopta je prebačena na drugu stranu gdje je Ivan Ikić sjajnim volej udarcem pogodio mrežu Vladana Kovačevića.

Nakon primljenog gola Sarajevo je preuzelo kontrolu igre, ali nikako nije moglo do velikih šansi. Bitan detalj susreta dogodio se u 68. minuti kada je Zvonimir Begić napravio start zaustavivši Mešanovića na sredini terena i za to je dobio drugi žuti karton.

To je značilo totalnu ofanzivu Sarajeva, a prvi opasniji pokušaj bilježimo u 73. minuti. Rezervista Tino Sven Sušić je silovito šutirao sa 20-tak metara, ali je Miškić ponovo impresivno intervenisao.

Pomenuti Sušić imao je i najbolju priliku za Sarajevo u drugom poluvremenu. Napravio je odličan potez, oslobodio se čuvara, a onda je pogodio prečku. Igrala se 82. minuta.

Do kraja su gosti pokušali doći do poravnanja, ali nisu uspjeli, tako da Sarajevo bilježi drugi vezani poraz u Premijer ligi što se odavno nije dogodilo. Tako bordo tim sebi dodatno komplikuje situaciju, iako je prednost i dalje prilično velika u odnosu na rivale.

Široki Brijeg – Sarajevo 1:0 (Ikić 52′)

Stadion: Pecara. Gledalaca: /. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Žuti kartoni: Čuljak, Jurić, Begić (Široki Brijeg). Handžić, Hebibović, Đokanović, Dupovac, Velkoski, Pidro (Sarajevo). Crveni karton: Begić (Široki Brijeg)

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Čuljak, Majić (od 40′ S. Jurić), Jurilj, Stanić, Vukoja, Begić, Jurić (od 89′ Grgić) i Ikić (od 89′ Maganjić)