Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Široki s 13 igrača morao igrati, Karačić razočaran: To se može svakom desiti

karacic (1)

Široki Brijeg je trenutno u takvoj situaciji u kakvoj jeste i ovo je nešto što zaista nikome ne bih poželio

Na konrfenciji za medije poslije utakmice Sarajeva i Širokog Brijega, trener gostujućeg tima Toni Karačić je objasnio kako se korona virus raširio u timu sa Pecare, koji je na Koševu imao tek dva igrača na klupi.

Karačić je nakon poraza u 11. kolu Premijer lige od Sarajeva poručio kako njegov desetkovani tim nije mogao više od poraza rezultatom 2:0.

“Teško se osvrnuti na utakmicu nakon što se desilo ovo što se nama desilo. Sarajevu u svakom slučaju čestitam na zasluženoj pobjedi, ali mislim da bismo u pravom derbiju mogli uživati da je i naša ekipa bila kompletna”, kazao je na početku Karačić.

Objasnio je i kako je došlo do širenja korona virusa u redovima Širokog Brijega.

“Mi smo imali zvanično zaraženih osam igrača, koji su odstranjeni i sa nama nisu ni krenuli na put. Onda su se zarazila još četiri igrača, odnosno pokazali su simptome i imali su povišenu temperaturu. Neki igrači su imali i određene druge simptome. Njih smo ostavili u hotelu, a kontaktirali smo Savez sa objašnjenjem situacije i ostali smo na 13 igrača koji su i bili u našem kadru jer smo meč morali igrati. Mislim da je trebalo biti malo više sluha, generalno više razumijevanja za ovakvu situaciju od strane Saveza”, kazao je Karačić, pojasnivši:

“Široki Brijeg je trenutno u takvoj situaciji u kakvoj jeste i ovo je nešto što zaista nikome ne bih poželio. Ali, danas smo mi u takvoj situaciji, a sutra može biti bilo koja druga ekipa u BiH. Stoga smatram da je trebalo da se pokaže više razumijevanja kod donošenja ovakve odluke”.