Globus

zagreb

Pušten na slobodu 63-godišnjak koji je rekao da mašta da ubije Plenkovića

18/10/2020

Prema informacijama koje je objavio Večernji list, on je u kumskim odnosima s porodicom napadača s Trga svetog Marka u Zagrebu

Mušakarac koji je jučer uhapšen na području Kutine, a koji je povezan s Danijelom Bezukom i koji je “maštao da usmrti” premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, sinoć je, nakon ispitivanja, pušten na slobodu, javlja Hina.

Istražni sudija odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora 63-godišnjaku iz Kletišta kod Kutine koji je osumnjičen da je izrekao ozbiljne prijetnje hrvatskom premijeru, te su mu određene mjere opreza, saopćilo je Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Sisku.

Ovaj 63-godišnjak prijetio je Plenkoviću i kod njega je pronađeno oružje.

Događaj se dovodi u vezu s elementima terorizma na Trgu sv. Marka u Zagrebu, saopćila je PU sisačko-moslavačka.

17.102020., Sisak – Policijski sluzbenici u Opcinsko drzavno odvjetnistvo doveli su 63-godisnjaka s podrucja Kutine osumnjicenog za prijetnje premijeru Plenkovicu i posjedovanje vece kolicine vatrenog oruzja.
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubistva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on lično o tome mašta – kazali su iz policije.

Kako je jučer objavilo više hrvatskih medija, 63-godišnji muškarac je Đuro Čehulić.

Prema informacijama koje je objavio Večernji list, on je u kumskim odnosima s porodicom napadača, te je dobar prijatelj, ako ne i najbliži, kutinskog dogradonačelnika Damira Markuša, s kojim dijeli i iste političke stavove pa su tako zajedno bili i u HSP-u.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.