Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Široki slavio golom iz ofsajda, Sarajevo bez udarca na gol protivnika

siroki brijeg

Nogometaši Širokog Brijega pobjedom su započeli Ligu za prvaka BiH.

U prvom kolu završnice bh. prvenstva Širokobriježani su u derbiju na Pecari pobijedili ekipu Sarajeva s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Bagarić u 69. minuti.

U prosječnoj nogometnoj predstavi Široki Brijeg uspio je krunisati terensku inicijativu i upisati pobjedu koja ih ostavlja u utrci za najviši plasman.

Prvo poluvrijeme proteklo je u nezanimljivoj igri, a najbolju priliku imao je igrač Sarajeva Sarić u 45. minuti kada je s 15 metara šutirao preko gola.

Široki je uzvratio u 53. preko Bralića koji dobro šutira glavom, a golman Sarajeva Pavlović krajnjim naporom zaustavlja loptu.

No, u 69. minuti domaći ipak dolaze do pogotka. Nakon prekida u šesnaestercu gostiju Bagarić iz očite ofsajd pozicije loptom trese mrežu i donosi pobjedu svom timu.

Sudije to, kažu, nisu vidjele pa je pogodak priznat. Do kraja nije bilo promjene, a Širokobriježani su pet minuta sudijske nadoknade preležali po terenu, te su upisali važnu pobjedu. Ni Sarajevo se nije proslavilo jer za 90 minuta utakmice nije upisalo ni jedan jedini udarac u okvir gola tima iz Širokog Brijega.