Kup BiH: Širokom minimalna prednost, Remi Sarajeva i Mladosti

sarajevo mladost

U prvom susretu polufinala Kupa BiH nogometaši Širokog su na Pecari svladali Željezničar rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme susreta pripalo je Širokom, ali terensku inicijativu domaći nogometaši nisu uspjeli pretočiti u previše opasnih situacija pred golom Željezničara.

U 9. minuti Wagner je neprecizan iz slobodnog udarca, u 22. Zlomislić također šutira pored gola, a u 39. minuti u prilici je ponovno Wagner, koji nakon udarca iz ugla, iz neposredne blizine, ne uspijeva poslati loptu u protivničku mrežu.

S drugi strane, gosti iz Sarajeva uglavnom su se orijentirali na kontranapade. Najveću priliku za Željezničar imao je Lendrić u 31. minuti, ali njegov šut glavom s pet metara otišao je u gol-aut.

U nastavku susreta Široki je zaigrao puno ofenzivnije i već u 47. minuti dobru priliku ima Marković, ali njegov šut brani gostujući vratar.

U 55. minuti Ćorluka krade loptu odbrani Željezničara, prolazi po desnoj strani i upošljava Krstanovića kojemu nije bilo teško s pet metara proslijediti loptu u gol za vodstvo Širokog.

Ohrabreni postignutim pogotkom domaći u sljedećih desetak minuta opsjedaju gol Kjosevskog, ali su neprecizni Krstanović u dva navrata i Bralić.

U 74. i 77. minuti dvije solidne prilike ima Čabraja koji je nekoliko minuta ranije zamijenio strijelca Krstanovića, a Željezničar svoj prvi šut u okvir gola ima u 80. minuti, ali šut Miroslava Stevanovića lako brani domaći golman.

Do kraja se igralo uglavnom između dva šesnaesterca bez prilika na obje strane.

Uzvrat u Sarajevu igra se za sedam dana.


NK Široki Brijeg – FK Željezničar / 1:0… by clipsbh

Fudbaleri Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja remizirali su rezultatom 1:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine odigranoj na stadionu ”Asim Ferhatović Hase”.

Prvi pogodak na ovom meču u 12. minutu postigao je igrač Mladosti Kuzmanović, dok je strijelac izjednačujućeg pogotka u 42. minutu bio Ahmetović.

Ovaj rezultat odgovara izabranicima Husrefa Musemića, koji su na stadion doputovali da pokušaju postići gol u gostima te ostvariti dobar rezultat za revanš na domaćem terenu.

Mladost je otvoreno počela ovaj meč i postigla rani pogodak što je iznenadilo ekipu Sarajeva koja je navikla da protivnici na ”Koševu” u domaćem prvenstvu uglavnom igraju defanzivan nogomet.

Nakon primljenog gola u 12. minutu igrači Sarajeva su preuzeli inicijativu, ali do posljednjih minuta prvog poluvremena nisu uspjevali savladati gostujućeg golmana.

Redom su prijetili Hebibović, Duljević i Rustemović, ali mreža Mladosti je mirovala. Kada je izgledalo da će prvih 45. minuta utakmice završiti s prednošću gostiju, Ahmetović na asistenciju Bekića postiže izjednačujući pogodak.

U nastavku utakmice ”bordo” tim je odlučno krenuo po pobjedu. Sarajevo je imalo terensku inicijativu i posjed lopte, a Mladost se branila i čekala svoje šanse iz kontranapada.

Posjed lopte domaćim igračima nije donio mnoštvo prilika, a prvu veću priliku imali su u 69. minutu, kada je šut Sarića iz odlične situacije odbranio golman Velić.

Tri minuta kasnije Mladost je mogla doći do drugog pogotka, ali šut Ramovića pogađa prečku gola Sarajeva.

Napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović našao se u odličnoj prilici pred golom Velića u 82. minutu, ali propušta veliku šansu za svoj tim. Nekoliko minuta kasnije u prilici se našao i Duljević, ali promjene rezultata nije bilo.

Utakmica je okončana rezultatom 1:1, što odgovara ekipi Mladosti koja će naredne sedmice na svom terenu pokušati izboriti finale Kupa BiH.