Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sissoko pred meč s Njemačkom: Želimo to finale pod svaku cijenu

Moussa-Sissoko

Reprezentativac Francuske Moussa Sissoko je uoči polufinala Evropskog prvenstva u fudbalu protiv Njemačke izjavio kako njega i njegove saigrače najviše motiviše osvajanje trofeja kao i osveta, javlja Anadolu Agency (AA).

“Želimo to finale pod svaku cijenu, poraz u četvrtfinalu još nam je kost u grlu”, rekao je Sissoko na posljednjoj konferenciji za medije uoči polufinala koje se igra večeras.

Priznao je da obje reprezentacije imaju jednake šanse da se domognu finala Eura 2016.

“Izgledi su nam 50-50”, istakao je Sissoko.

Francuska je prije dvije godine na Mundijalu u Brazilu izgubila od Njemačke 1:0, koja je kasnije osvojila naslov prvaka svijeta.

Domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu Francuska večeras će na stadionu Velodrome u Marseilleu odmjeriti snage sa aktuelnim svjetskim prvakom Njemačkom u polufinalu prvenstva koje ulazi u samu završnicu. Jedan od derbija EURO-a počinje u 21 sat, a pravdu na terenu će dijeliti italijanski arbitar Nicola Rizzoli.

Nijemci igraju svoje deveto polufinale na Evropskim prvenstvima, a Francuzima je ovo peti put da su se našli u završnici turnira. U do sada odigranih 27 međusobnih duela Francuzi su slavili 12, a Nijemci devet puta. Šest mečeva završeno je neriješenim rezultatom, ali zanimljivo je i to da je ukupna gol razlika u dosadašnjih 27 mečeva 43:43.