Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Tottenhama o Sissoku: U fudbalu nije sve u novcu

Moussa-Sissoko

Trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino izjavio je da fudbaler Moussa Sissoko još uvijek nije opravdao očekivanja, nakon prelaska iz Newcastle Uniteda u londonski klub za 30 miliona funti.

“U fudbalu nije sve u novcu. Na treningu moraš pokazati da si bolji od saigrača i da zaslužuješ mjesto u timu”, rekao je italijanski stručnjak.

Podsjetimo, Sissoko je posljednjeg dana ljetnjeg prijelaznog roka za 30 miliona funti iz Newcastle Uniteda prešao u Tottenham s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Dosada je odigrao deset utakmica za londonski tim, od kojih pet kao prvotimac, dok u subotu u derbiju protiv Chelseaja nije bio ni na klupi.

Krajem oktobra je suspendovan na tri utakmice zbog toga što je tokom meča laktom udario igrača Bournemoutha Harryja Artera.

“Ako dovedeš igrača i ne dobiješ ono što si očekivao, a ako neko drugi zaslužuje da bude u timu, zbog čega da mu pružiš šansu? Zato što smo platili i moramo ga uvesti u igru? Naravno, on mora naporno raditi i pokazati da zaslužuje mjesto u timu”, rekao je Pochettino.

Sissoko je prije Tottenham Hotspura igrao za Toulouse u kojem je u 192 meča postigao 20 golova i za Newcastle United za koji je u 118 nastupa postigao 11 golova.

Tottenham Hotspur se nakon 13. odigranih kola nalazi na 5. poziciji s 24 boda. Na prvom mjestu je Chelsea s 31 bodom, a prate ga Liverpool s 30, koliko ima i Manchester City i Arsenal s 28 bodova.