Situacija izmakla kontroli u Vrapčićima, UO podnio neopozivu ostavku

velez

Igrači zarobljeni

Nakon poraza od Olimpika od 1:2 u Vrapčićima, situacija je izmakla kontroli. Stotinjak Veležovih navijača blokiralo je izlaz iz klupskih prostorija, pa su igrači i službena lica ostali zatvoreni. Situacija se donekle smirila nakon što su igrači izašli su pred navijače.

Nakon poraza od Olimpica od 1:2 u Vrapčićima, situacija je izmakla kontroli.

Stotinjak Veležovih navijača blokiralo je izlaz iz klupskih prostorija, pa su igrači i službena lica ostali zatvoreni. Situacija se donekle smirila nakon što su igrači izašli su pred navijače.

– Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež ovim putem želi iskazati žaljenje zbog nemilih događaja koji su se desili za vrijeme i nakon utakmice našeg kluba i Olimpica.

Također koristimo priliku da se izvinimo našim sportskim prijateljima iz Sarajeva zbog neugodnosti na stadionu u Vrapčićima, a posebno predsjedniku Nijazu Graciću zbog fizičkog nasrtaja na njega.

Izražavamo žaljenje što neodgovorni pojedinci na ovakav način blate ime Veleža, te se nadamo da će se isti što prije odstraniti sa sportskih terena.

velez mostar

Članovi Upravnog odbora su nakon večerašnje utakmice donijeli i jednoglasnu odluku da podnose neopozive ostavke.

Pozivamo sve one koji misle da mogu bolje doprinijeti funkcioniranju kluba da preuzmu odgovornost i preuzmu kormilo kluba, stoji u saopćenju kluba.